Zatvorena i ovogodišnja, peta, Raiffeisen Media Regata na Neretvi

U dobrom i opuštenom duhu, što je postalo standardna praksa svih ovih godina, priveli smo kraju i petu Raiffeisen Media Regatu na Neretvi. Takmičenje u rafting spustu rijekom Neretvom, dužine od oko 18km, održano je 04. i 05. jula 2020. godine u rafting centru Noina Arka.

Ovom prilikom smo spojili predstavnike medija koji su se imali priliku upoznati sa novim učesnicima ili ponovo susresti sa onima koji tradicionalno dolaze na ovaj jednogodišnji događaj. Regata je ugostila predstavnike 23 medija iz cijele Bosne i Hercegovine, od kojih je 45 osoba sudjelovalo u samom spustu niz Neretvu. Selo Glavatičevo je bila startna tačka ove regate, dok je Džajića buk odabran kao finalna pozicija za osiguranje plasmana.

Pobjedničkim čamcem ovogodišnje Raiffeisen Media Regate upravljali su predstavnici: Radio 8, Radio Miljacka i novikonjic.ba.

Drugo mjesto osvojili su veslači tima koji se sastojao od: kameleon.ba i gdjeizaci.ba, dok su kao trećeplasirani završili: Anadolu agency i jasammacka.ba

Pored navedenih medija imali smo zadovoljstvo da se družimo sa Voice of America, Radio M, klix.ba, Drukčiji radio, TNT radio, Narodni radio, Kanal 6, Radio Konjic, sportsport.ba, body.ba, Radio Kameleon, Visit BiH, Beep, Fena, Mapa kulture i Nova BH.

Zaista dugujemo ogromnu zahvalnost svima onima koji nas godinama podržavaju, kako sponzorima tako i vjernim prijateljima koji prenose pozitivne vijesti sa Neretve, i iz Konjica. U ovim teškim vremenima moramo naći načina da sačuvamo blago koje imamo, našu prirodu. Svakako da trebamo podržati i naše male privrednike koji se stoički bore sa svim izazovima sa kojima se susretnu, a najlakši način za to jeste kroz aktivno korištenje usluga koje nam nude. Posjetite Neretvu, rashladite se u kanjonu i napojite dušu svim čarima koje nam nudi. #putuj387

Vidimo se na nekim novim akcijama, i družimo na narednoj Media Regati.

Vaši organizatori, UG Zelena Rijeka Konjic