Uspješno okončana četvrta Raiffeisen MEDIA Regata na Neretvi

Ovogodišnja Media regata, pod generalnim pokroviteljstvom Raiffaisen banke, tradicionalno je održana po četvrti put u Konjicu-tačnije u rafting centru ‘Džajića buk/Noina arka’ u periodu od 7.-9. juna. 21 medij je odlučio pridružiti se, a samim tim i podržati ideju cijelog projekta.

U odnosu na prethodne godine uvedene su određene novine, poput one da je učesnicima omogućen boravak u trajanju od 3 dana uz 2 noćenja u spomenutom rafting centru. Pored ostalih aktivnosti učesnici su također dobili priliku posjetiti Titov bunker, Zavičajni muzej grada Konjica, te kuću Zulfikara Zuke Džumhura, najpoznatijeg putopisca sa naših prostora. Nadalje, upriličeno je izvlačenje parova za takmičenje koje je održano u nedjelju sa početkom u 12 sati. U vodu je spušteno 7 čamaca sa tri različita medija, a svaki medij imao je po 2 predstavnika. Takmičarskog duha zaista nije nedostajalo kod učesnika, pa je čamac koji je odnio pobjedu do cilja došao u roku od 1h i 11 minuta na dionici dugoj 18km, od Glavatičeva do Džajića buka.

Jedan od ciljeva projekta je da se mediji tokom čitavog boravka druže, razmjenjuju iskustva, te dogovaraju nove saradnje i razmjenu materijala – što je i ove godine uspješno obavljeno.

Prva 3 mjesta osvojili su:

Pozicija 1

Ekipa – Fashion.ba, Novi Radio, Faktor
Vrijeme – 1:07:53

Pozicija 2

Ekipa – CS Cool Style, Klix, Visit BiH
Vrijeme – 1:09:53

Pozicija 3

Ekipa – Novi Konjic, Radio M, Nezavisne novine
Vrijeme – 1:11:00