Priprema se četvrta MEDIA Regata na Neretvi

i ove godine pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke nastavljamo tradiciju i organiziramo MEDIA Regatu po četvrtu put, trodnevni događaj za sve ljubitelje avanture iz sektora medija.

Četvrta po redu MEDIA Regata, pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke, bit će održana na Neretvi od 7. do 9. juna. Za razliku od prethodnih godina, na Neretvi se ove godine družimo tri dana, sa dvije nezaboravne noći.

U tri dana regate učesnici – takmičari će imati priliku drugi dan uživati u raftingu na Neretvi, i to od Glavatičeva do Džajića buka, u ukupnoj dužini od 18 kilometara. Ovo se uveliko razlikuje od prethodnih događaja, obzirom da smo ranije plovili od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu. Pored toga ćemo, u roku prvog dana regate, organizirati i posjetu Titovom bunkeru D0 Ark, čije je bijenale ove godine obogaćeno novim umjetničkim instalacijama.

Cilj održavanja regate jeste promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog malog grada. Pored toga želimo skrenuti pažnju na aktivnosti koje se mogu obavljati u konjičkoj regiji, koja je veoma bogata prirodnim resursima, te se na istoj nalazi Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve, i još mnogo više.

Svojevrstan uvod u regatu 2019. bit će čišćenje Nereve koje će se organizirati 21.04.2019. u čast Dana planete Zemlje. Kroz ovu aktivnost ćemo pripremiti rijeku za naše učesnike, očuvati životnu sredinu i družiti se sa pojednicima koji dijele naše vrijednosti. Svi zainteresirani za ovu aktivnost mogu nas kontaktirati na mail zelenarijeka.ba@gmail.com ili FB profil UG Zelena Rijeka Konjic.

Mediji će biti pravovremeno kontaktirani, dok se pozivaju oni koji su već uplanirali ovaj događaj u svoj godišnji plan da se jave i pošalju podatke učesnika na mail zelenarijeka.ba@gmail.com.

Hvala na podršci i vidimo se na Neretvi!