Trećom MEDIA Regatom, otvaramo nove vidike pod novim sponzorstvom

Najavljena treća  MEDIA Regata pod novim nazivom, Raiffeisen MEDIA Regata na Neretvi

Nastavljamo tradiciju, i ove godine krećemo sa organizacijom MEDIA Regate, jednistvenog događaja koji na jednom mjestu spaja predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine. Regata će biti održana 16. i 17. juna 2018. godine na području grada Konjica. Ove godine generalno sponzorstvo dolazi od Raiffeisen banke.

Naši takmičari će i ove godine imati priliku posjetiti Titin bunker D0 Ark, spustiti se niz rijeku Neretvu od Džajića buka do Stare ćuprije u Konjicu, uživati u večeri zabave uz domaću kuhinju i dobro se zabaviti.

Cilj održavanja regate jeste promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog malog grada. Pored toga želimo skrenuti pažnju na aktivnosti koje se mogu obavljati u konjičkoj regiji, koja je veoma bogata prirodnim resursima, te se na istoj nalazi Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve, i još mnogo više.

Planirano je da se u subotu, prije samog početka regate, obavi i čišćenje gornjeg toka rijeke Neretve, od ulazne tačke raftinga (Glavatičevo) do Džajića buka. Svi zainteresirani za ovu aktivnost mogu nas kontaktirati na mail zelenarijeka.ba@gmail.com i pomoći nam u ovoj akciji.

Hvala na podršci i vidimo se na Neretvi!